5 mérgező párkapcsolat, amiből képtelenség kimászni

Egy párkapcsolat jó esetben mindig nagy szerelemmel kezdődik, és azt gondoljuk: végre megtaláltuk életünk párját. Azonban a rózsaszín köd egy idő után felszáll, és rádöbbenhetünk, hogy az az ember, aki mellett hónapokat-éveket leéltünk, valójában szépen lassan tönkretesz minket. A legijesztőbb az egészben az, hogy gyakran észre sem veszi az elnyomott fél, hogy mit művelnek vele, csak a barátok és a család hívja fel rá a figyelmet, ha már végképp betelt a pohár. Olvasd el a cikket és vizsgáld meg a kapcsolatodat az írottak alapján. Ha bármelyikben is magatokra ismersz, azonnal lépned kell!

Hirdetés


1. A férfi, akinek nem lehetsz elég jó
Vannak olyan férfiak, akik azzal akarják megerősíteni pozíciójukat, vagy éppen önbizalmukat, hogy környezetüket, társaikat gyengének minősítik. Párkapcsolatban ez azt jelenti, hogy rendszeresen megkapod: semmire sem fogod vinni az életben nélküle. Úgy tesz, mintha magatehetetlen gyerek lennél, aki sem cselekedni, sem dönteni nem képes a céljaiért.

Emellé még gyakran a külsődet is minősíti, miközben elvárja, hogy úgy nézz ki, ahogy ő azt elképzelte. Mivel eléri, hogy ne legyen semmi önbizalmad, kénytelennek érzed, hogy rá hallgass, hiszen nyilván jobban tudja, mi áll jól neked… Persze, erről szó sincs, saját kicsinyessége, elégedetlensége, és megannyi rossz tulajdonsága készteti rá, hogy teljesen kiszipolyozzon.

Hirdetés

2. A férfi, aki kihasznál

Szinte mindenki belefut életében egyszer egy ilyen kapcsolatba, vagy legalábbis időszakosan tapasztalja, milyen az, amikor többet ad, mint amennyit kap. Azonban a párkapcsolatokban alkalmanként előfordul, hogy többet kell segítenünk a másikat – ez nem is kihasználás, hiszen fordított esetben ugyanerre számíthatunk is.

Mérgező kapcsolatról akkor beszélhetünk, ha állandóan csak adsz és adsz: tisztaságot, finom ételt, anyagi biztonságot, szerelmet és még sok egyebet, ám ezért nemhogy viszonzást, még jó szót sem kapsz. Sőt, a partnered rendszeresen azzal szembesít, hogy sem te, sem az, amit csinálsz, nem elég jó.

Ez aztán elveszi az önbizalmadat, és azt gondolod, őt sem érdemled meg, nemhogy mást.

3. A férfi, aki csak sz.xet akar

Alapjait tekintve ezzel a kapcsolattal sincs semmi probléma, ám csak akkor, ha mindketten úgy vélitek, csupán sz.xet szeretnétek egymástól. Általában nem erről van szó, a legtöbb sz.x-kapcsolatban az egyik fél többet akar, és bizony ez a viszony is átvált mérgezőbe, ha nem történik előrelépés, vagy akár szakítás.

Különösen aljas a dolog, ha a férfi nem közli előre veled, hogy nem akar semmi komolyat, hiszen e nélkül azt is gondolhatod, hogy szépen alakul köztetek minden – egész addig, míg meg nem rekedtek egy bizonyos szinten. Ha te ekkor már fülig szerelmes vagy, akkor nagyon nehezen fogsz tudni kihátrálni.

Mindig reménykedni fogsz, és azzal biztatod magadat, hogy a sz.x is jóval több a semminél, így legalább láthatod, érezheted…

Hirdetés

4. A férfi, aki csak harmadiknak akar

A szeretői viszony ma is óriási vitákat kavar az emberek között, pedig mondhatjuk, velünk egyidős a probléma. Sokan gyakorlatilag észrevétlenül keverednek bele a helyzetbe, függetlenül attól, melyik oldalon állnak.

Az biztos, hogy ez az egyik legmérgezőbb viszony, amit megtapasztalhatsz, és nem csak akkor, ha megcsalnak, hanem akkor is, ha te vagy a harmadik fél.

Sajnos gyakran megesik, hogy a férfi nem köti a nő orrára, hogy kapcsolatban él, így egészen gyanútlanul is szeretővé válhatsz. Persze, amint kiderül a dolog, sokan azonnal visszakoznak, de nem mindenki teszi meg ezt a lépést. Főleg nem akkor, ha már szerelembe esett.

Más kérdés, megéri-e küzdeni, és vajon valóságot állít-e a férfi, mikor bizonygatja, hogy igazából már nincs is együtt a barátnőjével, és maholnap szakítani fog vele…

5. A férfi, akinek nem kellesz eléggé

Ezek a férfiak jellemző módon időszakosan bukkannak fel az életedben, rendszeresen visszaélnek azzal, hogy érzelmeket generálnak, és nem közömbösek számodra.

Ilyen például az a férfi, aki néhány havonta rád ír, de egyébként egyáltalán nem foglalkozik veled. Vagy, akivel teljesen egy hullámhosszon vagy, mikor valahol összefuttok, és egyszerűen nem érted, hol akadnak el a dolgok. Lehet, hogy soha nem is tudod meg, mivel van a gond: van valakije, nem akar komoly kapcsolatot, vagy ő – a jelek ellenére is – csak barátként tekint rád?

A ti viszonyotok messze nem mondható kapcsolatnak, mégis mérgezheti a szerelmi életedet, hiszen érzel iránta valamit, és a váratlan felbukkanásai ismét reménnyel kecsegtetnek téged, mint azt hiszed, „most mást lesz”.

forrás

Hirdetés

Szólj hozzá!