8 rejtvény, amiből kiderül, hogy milyen nyomozók lennénk a való életben

Hirdetés


Neked mennyire jó a megfigyelőképességed? Odafigyelsz minden részletre vagy csak felületes munkát végzel? Hoztunk 8 feladatot, amellyel próbára tesszük az éleslátásodat és kiderül, mennyire lennél jó nyomozó a valóságban! Vajon egy igazi Columbo vagy Poirot veszett el benned, vagy egy ügyetlenebb nyomozó, akinek megannyi lezáratlan ügye van? Most kiderül!

1. Egy Evan nevű férfi felhívta a rendőrséget, hogy holtan találta meg kaliforniai otthonában a lakótársát. Azt mondta, hogy éppen akkor tért haza Norvégiából, és úgy talált rá a lakótársára. Amikor a rendőrség megérkezett, azonnal rájöttek, hogy Evan sztorija sántít. Vajon miből gondolták?

2. Egy férfi most ébredt fel a kómából. Hirtelen megérkezik két nő hozzá látogatóba, de mivel amnéziában szenved, nem tudja, hogy kik ők. Az egyik azt állítja magáról, hogy a felesége, a másik pedig azt, hogy az élettársa, és gyerekeik is vannak. Ki hazudik?

3. Az egyik nő a mélyszegénységből jött, majd hozzáment egy gazdag férfihoz, és megölte őt. Melyikük volt az?

4. Egy szép vasárnapon Tom túrázni ment az egyik barátjával, Chrisszel, amiről a bátyjának, Dannek is szólt. A következő héten szombaton azonban Tomot holtan találták meg az erőben. Dan azt mondta a rendőröknek, hogy ő egész héten dolgozott, míg Chris azt mondta, hogy eltévedt az erdőben, és csak most talált haza. Szerinted ki hazudik, és miért?

Hirdetés

5. Egy nő meghívta a vacsorára az egyik barátnőjét. Sült marhahúst készített burgonyapürével, a desszert pedig alma volt tejszínhabbal. A házigazda is evett a főételből és az almából is, de mégis csak a barátnője halt meg mérgezésben. Hogyan lehetséges ez?

6. Két barát, Sanyi és Peti elutazott külföldre egy hegymászó túrára, de csak Sanyi tért vissza. A rendőröknek azt mondta, hogy Peti megcsúszott mászás közben, és meghalt. Az utazási iroda arról tájékoztatta a rendőrséget, hogy szerintük Sanyi ölte meg a barátját. Miből jött rá az utazási iroda, hogy gyilkosság történt?

7. Egy embert holtan találták a hóban. Az helyszínen készült kép alapján szerinted kit kell a rendőrségnek keresnie?

8. Nézd meg alaposan a képet, és próbáld meg kilogikázni, hogy melyik család lehet a szegényebb.

És most következzenek a megoldások!

1. Evan azt állítja, hogy éppen akkor érkezett haza Kaliforniába a hideg Norvégiából, ennek ellenére le van égve az arca.

2. A vörös ruhás nő hazudik, ugyanis azt állítja, hogy házasok, de mégsem visel gyűrűt.

3. Az “A”-val jelölt hölgy. Azok az emberek, akik sokáig élnek szegénységben, majd hirtelen meggazdagodnak, mindig sokat költenek arra, hogy annak is nézzenek ki.

4. Chris hazudik. Ha egy hétig az erdőben kóborolt, hogy lehet frissen borotvált az arca?

5. A méreg a tejszínhabban volt, azt ugyanis a házigazda nem tett a saját tányérjára.

6. Sanyi a visszaútra a barátjának már nem foglalt jegyet.

7. A nyomokból ítélve egy kerekesszékes ember az elkövető.

8. A bal oldali család, ugyanis a szegényebb családok inkább a magas energiaértékű ételekre költenek, mint pl. a pizza. Egy gazdagabb család inkább minőségi ételekre költ, pl. zöldségekre és húsra.

Hirdetés

Szólj hozzá!