15 kép amely megmutatja, hogy az eddigi életünk hazugság volt

Vannak dolgok, amelyeket eddig rosszul tudtunk. Na nem azért, mert tévesen tanítottak volna minket az iskolában, hanem egyszerűen nem gondolunk bele abba, hogy mi is húzódik a dolgok hátterében. Sosem elmélkedtünk azon például, hogy a bébirépa hogyan terem, vagy hogy a krokodilok vajon sétálgatnak-e a víz alatt. Miután megnézted ezeket a képeket, te is rájössz, hogy nagyon keveset tudsz a világról, és rengeteg olyan érdekesség van, amiről eddig sosem gondolkodtál.

Hirdetés


Ausztrália világtérképen látható mérete valójában csak egy arányosított változat, a tényleges területe igazából jóval kisebb, mint az Egyesült Államok.

A krokodilok valójában sétálnak a víz alatt. Nem mindig, de képesek rá.

A bébirépa nem más, mint egyszerű sárgarépa apró darabokra vágva és formázva.

A sündisznó valójában nem almát eszik, hanem kukacokat, rovarokat és férgeket. A hátán is max. csak akkor van gyümölcs, ha véletlenül belefekszik.

Hirdetés

A vörös szőnyegen speciálisan képzett (földön ülő) segédek mutatják a sztároknak, hogy hova is kell pontosan állniuk, amíg a fotósok fényképeket készítenek róluk.

A hóágyúk valójában nem igazi havat lőnek a sípályákra, hanem sokkal hőállóbb, a síeléshez és a snowboardozáshoz ideálisabb, puha anyaggal borítják be a pályát.

Az ananászok nem fán teremnek.

Bizony, előfordul, hogy a híradós műsorvezetők csak ott hordanak ruhát, ahol a kamera látja őket… :D

Így néz ki Harry Potter a ,Nimbusz 2000-esen a valóságban.

Amikor egy riporter élő bejelentkezést csinál, ritkán improvizál, legtöbbször ugyanis előre megírt szöveget olvas fel élő, egyenes adásban.

Ahogyan a politikusok is mások által, súlyos pénzekért előre megírt szöveget olvasnak fel.

A Pac-Man szellemeket különböző algoritmusok vezérlik: a piros üldöz minket, a rózsaszín egy előre megadott utat jár be, a kék megpróbál csapdába ejteni minket, a narancs pedig teljesen véletlenszerűen mozog.

A tevéknek nincs víz a púpjaikban. Igaz, hogy akár 7 napot is képesek túlélni víz nélkül, ez azonban a különleges vérsejtjeiknek köszönhető, nem pedig a púpjaiknak. A zsírral teli púpok igazából energiát biztosítanak számukra, hogy akár három hetet is túléljenek táplálék nélkül.

A baglyoknak valójában félelmetesen hosszúak a lábaik! :)

Hirdetés

Szólj hozzá!